Voordelen rechtsbijstandverzekering voor Rotterdamse ondernemers

via: legalscope.nl

via: legalscope.nl

Rotterdam en regio heeft een gunstig ondernemersklimaat. Flexwerkers en freelancers in Rotterdam zagen hun omzet in 2013 zelfs 3 procent stijgen ten opzichte van 2012. In het vierde kwartaal steeg de omzet zelfs 10,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is natuurlijk goed nieuws voor ondernemend Rotterdam. Nu de omzetten weer gaan stijgen, is het verstandig nog eens goed te kijken of je alle risico’s als ondernemer voldoende hebt afgedekt. Als freelancer loop je bijvoorbeeld het risico in een conflict te belanden met één van je klanten of leveranciers. Voor ondernemers met personeel geldt dat er ook conflicten kunnen ontstaan met werknemers. De hoge kosten die komen kijken bij een juridische procedure proberen steeds meer ondernemers te beperken door het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Juridische hulp

Een rechtsbijstandverzekering voor ondernemers dekken de kosten voor allerlei verschillende soorten conflicten. Denk aan conflicten met personeel, afnemers en leveranciers. Er zijn echter ook zaken die niet worden gedekt, zoals strafzaken en geschillen in het buitenland. Er zijn alleen grote verschillen tussen aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen.  Niet alleen de hoogte van de premies verschillen onderling, ook de dekking verschilt per verzekeraar. Let daarom als ondernemer goed op wat je daadwerkelijk nodig hebt en vergelijk verschillende verzekeraars. Als freelancer hoef je bijvoorbeeld niet verzekerd te zijn voor conflicten met personeel.

Voordelen

Met de verzekering ben je als ondernemer verzekert voor juridische hulp van bijvoorbeeld een advocaat. Zonder een verzekering kunnen de kosten voor een advocaat al snel hoog oplopen. Maar dat is niet het enige voordeel, je hoeft je daarnaast niet bezig te houden met de juridische rompslomp die bij een zaak komt kijken. Je kunt je dus gewoon blijven richten op de dagelijkse werkzaamheden.

 

Tags: , , ,