Rotterdamse regio aantrekkelijk voor internationale bedrijven

2012 Was een goed jaar voor de internationale economie in Rotterdam. Na bemiddeling van de Rotterdam Investment Agency hebben 28 internationale bedrijven besloten zich in de havenstad te vestigen. Dit zijn er vier meer dan het voorgaande jaar. Het internationale ondernemerschap zit daarmee verder in de lift en levert daarmee een behoorlijke bijdrage aan de lokale en regionale economie. De ondernemingen verwachten namelijk in de komende drie jaar ruim 1900 arbeidsplaatsen te creëren in Rotterdam en zo’n 193 miljoen euro te investeren.

IMG_0022©RMV

cms_72

 

 

 

 

 

 

De meeste projecten komen – zoals in voorgaande jaren – uit Azië en zijn gerelateerd aan de Rotterdamse haven, maar ook binnen de medische sector en de creatieve sector is er aanwas van nieuwe bedrijven gekomen. Niet verrassend komt 25% van de projecten uit China, één van de focuslanden van de gemeente.

De meest prominente reden voor internationale bedrijven om zich in Rotterdam te vestigen is de Rotterdamse infrastructuur, hiermee doelend op de relatief goede bereikbaarheid van de binnenstad per auto. Daarnaast spelen de gunstige vierkante meterprijs voor kantoorruimte en het internationale netwerk een rol bij de afweging om zich in Rotterdam te vestigen.

 

Tags: , , ,