Rotterdamse ondernemers krijgen hulp in moeilijke periode

Rotterdam heeft een gunstig ondernemingsklimaat voor kleine en startende ondernemers. Verschillende instanties zoals het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), onderdeel van de gemeente Rotterdam, bieden hulp aan ondernemers in Rotterdam. Een ander initiatief is de Rotterdamse Zaak, een leerwerkbedrijf waar ex-ondernemers en studenten van de Hogeschool Rotterdam de afgelopen anderhalf jaar meer dan 150 ondernemers in de problemen geholpen werden. Alle gemeenten in de regio Rijnmond hebben nu besloten om zich hierbij aan te sluiten.

Ondersteuning

Overleg

Via: http://www.salbohedgarden.se

De ondernemers worden geholpen bij het op orde brengen van de administratie, het verbeteren van de marketing en het opstellen van plannen voor de onderneming. Het doel is dat deze ondernemingen uiteindelijk hun hoofd boven water kunnen houden in deze moeilijke periode. Als het zinloos is om de onderneming toch door te zetten, dan helpen de studenten en ex-ondernemers bij het stoppen van de onderneming zodat iemand weer in loondienst kan treden.

Regio Rijnmond

De Rotterdamse Zaak is een initiatief van de Hogeschool van Rotterdam, Stichting Klankbord, Kamer van Koophandel en regionaal Bureau Zelfstandigen van de gemeente Rotterdam. In 2012 startte het initiatief n de gemeente Rotterdam en daar sluiten nu 27 gemeenten uit de regio Rijnmond  bij aan die de aanpak overnemen. De gemeenten willen hiermee  zoveel mogelijk ondernemingen de kans te geven om een doorstart te maken. Eén van de wethouders gaf aan dat in alle gemeenten van de regio de problemen van de ZZP’ers goed zichtbaar zijn. Op 8 november tekent staatssecretaris Klijnsma een convenant met de gemeenten. De verwachting is dat het aantal ondernemers dat geholpen wordt in de Rotterdamse Zaak  hierdoor naar 300 per jaar stijgt.

 

Tags: , ,