Over Coid

Een centrum voor ondernemen

Met de groeiende bedrijvigheid in de regio is het prettig om één centraal punt te hebben met de nodige informatie. Hier kunt u algemene informatie verwachten over de regio Rotterdam en natuurlijk Delfshaven in het bijzonder. Daarnaast vindt u natuurlijk vooral informatie over het ondernemen, zowel voor bestaande ondernemers als starters. Naast een breed pakket aan informatie, geven wij u tips en berichten wij over recente ontwikkelingen.

Metro_DelfshavenStadsdeel Delfshaven

Delfshaven behoort sinds 1886 tot de gemeente Rotterdam. In het stadsdeel wonen en werken inmiddels ruim 73.000 mensen op een relatief klein oppervlak. Delfshaven biedt een keur aan mogelijkheden voor bewoners en ondernemers, waaronder de volksbuurt Spangen,
het rustige en groene Oud-Mathenesse, de ambitieuze nieuwbouw in Bospolder-Tussendijken,
de statige Mathenesserlaan en Heemraadssingel in Het Nieuwe Westen en het schilderachtige Historisch Delfshaven.

Ondernemen in Delfshaven

Inmiddels is Delfshaven , oostelijk gelegen ten op zichte van het centrum van Rotterdam, een favoriete plek geworden voor ondernemers in Rotterdam. Dit heeft onder andere te maken met de grote ruimtelijke plannen die in de jaren negentig zijn gemaakt. Met financiering van het Rijk en Europa zijn diverse ambitieuze projecten gestart die een positieve uitwerking hebben op de diverse wijken binnen Delfshaven. De gemeente heeft hiermee de ambitie uitgesproken Delfshaven om te bouwen tot een van de meest veelzijdige deelgemeenten van Rotterdam.

Delfshaven is in trek bij Rotterdamse ondernemers: 10% van alle Rotterdamse bedrijven bevinden zich in Delfshaven. Grote ondernemingen zoals Croon en Kuehne en Nagel zijn in dit stadsdeel gevestigd, maar ook het midden- en kleinbedrijf is ruimschoots aanwezig. In Delfshaven vindt u veel winkeliers, bijvoorbeeld op de populaire Nieuwe Binnenweg. Daarnaast vestigen vooral creatieve ondernemers zich graag in Delfshaven. Dat blijkt uit het grote aantal aanwezige architectuurbureaus,grafische vormgevers en bedrijven die zich richten op Audio-visuele media en musici. Reden voor bedrijven om zich hier te vestigen zijn onder meer de goede huisvestingsmogelijkheden.