Mijndert van den Berg, al bijna 80 jaar een begrip in Rotterdam

ijzer-metaal

Elke Rotterdammer die wel eens van zijn oud ijzer af wilde is daarbij ongetwijfeld in contact gekomen met Mijndert van den Berg. Het bedrijf bestaat al sinds 1937 en is inmiddels in heel Rotterdam en de omgeving wel bekend. Bij de oprichting bijna 80 jaar geleden begon Van den Berg als schroot en ijzerhandel, maar inmiddels zijn de activiteiten wel wat uitgebreider geworden. Tijd voor een korte terugblik op de geschiedenis van dit typisch Rotterdamse bedrijf.

De eerste echte groei maakte het bedrijf door na de Tweede Wereldoorlog. Na enkele magere jaren neemt in deze periode de vraag naar verschillende soorten metalen enorm toe, er moet immers weer het nodige opgebouwd worden. Vooral in Rotterdam, hevig getroffen door bombardementen in de oorlog, is dit het geval.

Verhuizing naar huidige locatie bij station Rotterdam Noord

In de jaren die volgen blijft het bedrijf groeien. De zaken gaan zelfs zo goed dat er uitgekeken moet worden naar een grotere locatie. Deze wordt gevonden aan de Ceintuurbaan 124 in Rotterdam, op een steenworp afstand van station Rotterdam Noord. Ook worden hier de bedrijfsactiviteiten langzaam uitgebreid. Zo werkt Van den Berg niet langer uitsluitend met oud ijzer en metaal, maar is er ook plaats voor accu’s en andere machines. Het aanbod is vrij divers, met o.a. plaatijzer, hoekijzer, profielbuizen, koudgewalste profielen, draaibanken en vorkheftrucks. Al het goed bruikbare ijzer wat via veilingen en verschillende bedrijven bij de ijzerhandel binnenkomt (voornamelijk uit staalfabrieken uit Nederland, België en Duitsland) wordt gesorteerd op de werf.

Tegenwoordig is de service nog verder uitgebreid. Zo kunt u natuurlijk zelf langskomen om uw oud ijzer of andere spullen te brengen, maar is het ook mogelijk dat er bij uw bedrijf een container wordt geplaatst. Dit is vooral handig wanneer u met enige regelmaat gebruik maakt van de diensten van Mijndert van den Berg. De container wordt bij uw bedrijf gebracht en ook weer opgehaald wanneer deze vol is.

Hoewel de ijzerhandel lokaal een begrip is geworden, is er door de jaren heen veel concurrentie bijgekomen. Op het gebied van bruikbaar ijzer en gereedschappen kun je bijvoorbeeld ook op Marktplaats.nl terecht, en hiernaast zijn er ook gespecialiseerde marktplaatsen opgericht zoals Werktuigen.nl, waarbij enkel onder de categorie draaibanken een onderverdeling van 10 type draaibanken kunnen worden teruggevonden.

Voor meer informatie over de ijzerhandel van Mijndert van den Berg kunt u terecht op de website.

staal-recycling

Infographic: Het meest recyclede metaal in de wereld – via Colorcoat

 

Tags: , , ,